Trumpův jackpot v NFT: Nové odhalení odhaluje 7 milionů dolarů

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Nedávné zveřejnění finančních informací poskytlo nový pohled na finanční aktivity republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa, který odhalil, že vlastní až 5 milionů dolarů v kryptoměnách a vydělal více než 7 milionů dolarů na svých podnicích v oblasti nefunčních tokenů (NFT).

Zveřejnění, které získala skupina pro sledování etiky Citizens for Ethics, podrobně uvádí, že Trump investoval do kryptoměnových aktiv založených na Ethereu od 1 do 5 milionů dolarů. Pro bývalého prezidenta to znamená významný krok do oblasti digitálních měn. Kromě svých kryptoaktivních podílů získal Trump ze svých tří sbírek NFT více než 7,15 milionu dolarů.

Trumpův-pracovní-aktivum-příjmy-a-důchodový-účet

Tyto kolekce zahrnují projekt „Mugshot“, který je spojen s jeho trestním obviněním, spolu s dalšími dvěma sériemi Donald Trump Trading Cards, které zaujaly jeho příznivce i sběratele.

Dne 16. července Trump naznačil možné vydání čtvrté série NFT a naznačil, že „lidé chtějí“, aby přinesl další kolekci. Na důkaz svého neutuchajícího zájmu o digitální podniky Trump nedávno, 1. srpna, uvedl na trh řadu „oficiálních kryptoměn“.

Trump-začal-sérii-„oficiálních-krypto-obouvání“-na-trhu

Toto exkluzivní vydání obsahovalo 1 000 párů oranžových vysokých tenisek, z nichž každá stála 499 dolarů. Navzdory prémiové ceně se celá zásoba vyprodala během několika hodin, což ukazuje na silnou poptávku po zboží se značkou Trump v digitálním i fyzickém prostoru.

Kromě tohoto vývoje odhadla blockchainová analytická společnost Arkham Intelligence, že hodnota Trumpových kryptoměn založených na Ethereu činila v době zveřejnění přibližně 3,5 milionu dolarů. Začátkem června se hodnota těchto on-chain kryptoaktiv krátce vyšplhala až na 18 milionů dolarů, a to díky nárůstu ceny memecoinu známého jako „TRUMP“.

Trumpova-hodnota-krypto-akcií-založených-na-ethereu

Tento memecoin je sice pojmenován po bývalém prezidentovi, ale není s ním oficiálně spojen ani jím podporován. Byl spuštěn se záměrem podpořit americké veterány a chránit děti a v kryptoměnové komunitě si rychle získal pozornost.

Trumpův jackpot v NFT Nové odhalení odhaluje 7 milionů dolarů.

Kromě jeho angažovanosti v kryptoměnách a NFT zveřejněné finanční informace také odhalují, že Trump vydělal více než 300 000 dolarů z prodeje značkových biblí. Kromě toho vydělal dohromady 216 milionů dolarů ze svého letoviska Mara-a-Lago a vlastního značkového golfového hřiště v Doralu na Floridě. Tyto příjmy poukazují na rozmanité zdroje příjmů, které Trump v průběhu let pěstoval.

Toto nedávné zveřejnění představuje pozoruhodný nárůst oproti srpnu 2023, kdy Trump oznámil, že vlastní více než 2,8 milionu dolarů v kryptoaktivech založených na Ethereu a zveřejnil příjmy z NFT ve výši více než 4,8 milionu dolarů. Jako kandidát na federální úřad je Trump ze zákona povinen předkládat podrobná finanční odhalení, která poskytují pohled na jeho různé obchodní zájmy a investice.

Zajímavé je, že Trumpův postoj ke kryptoměnám se v posledních měsících výrazně změnil. Kdysi byl hlasitým kritikem bitcoinu a dalších digitálních aktiv, nyní se projevil jako silný zastánce kryptografického průmyslu. Trump učinil pro-kryptografickou politiku ústředním tématem své volební kampaně v roce 2024.

Během svého projevu na konferenci Bitcoin 2024 v Nashvillu slíbil zřídit národní bitcoinovou rezervu a přislíbil, že pokud bude zvolen prezidentem, postaví Spojené státy do pozice „světového hlavního města kryptografie“ zavedením řady politik příznivých pro kryptografii. Tento posun v perspektivě podtrhuje Trumpovo rostoucí přijetí digitálních financí, protože se snaží oslovit novou generaci voličů a investorů.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky