Varování před bitcoinem: Odborníci předpovídají pokles na 50 tisíc dolarů

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Odborníci ze společnosti 10x Research předpovídají, že cena bitcoinu klesne 4. července pod 57 000 dolarů ze současné ceny přesahující 60 000 dolarů. Tento prudký pokles může podle nich pokračovat a potenciálně se může propadnout až na úroveň kolem 50 000 dolarů.

Tento posun z hranice 60 000 USD dolů na 50 000 USD znamená výraznou změnu nálady na trhu. Podle společnosti 10x Research je tato změna způsobena zpomalením nákupní aktivity a zvýšením prodejního tlaku.

Markus Thielen, analytik společnosti 10x Research, zmínil, že klesající trend byl očekáván. Vysvětlil: “Naše údaje ze začátku června již naznačovaly překoupený trh, který byl připraven na korekci.”

Důsledky pro investory do bitcoinu

Náhlý pokles ceny bitcoinu o 5,44 % měl značný dopad na náladu investorů a likviditu trhu. Tento efekt je patrný na tržní kapitalizaci Bitcoinu, která činí 1,1 miliardy dolarů, a na 57% nárůstu objemu obchodů.

Zpráva společnosti 10x Research zdůraznila, že prolomení klíčové úrovně pro těžaře bitcoinů a kupce spotových ETF na bitcoiny by mohlo urychlit pokles ceny. S prolomením úrovně podpory se prodávající snaží najít likviditu.

Tento výprodej se shoduje s očekávanými splátkami z Mt. Gox v celkové hodnotě 8,5 miliardy USD, které mají začít v červenci.

Podle zprávy společnosti 10x Research jsou po prolomení úrovně podpory 60 000 USD ochotni za tuto cenu nakupovat pouze špatně informovaní obchodníci.

Předpovědi cen bitcoinu

Předpovědi ceny bitcoinu

Zpráva zachovává opatrný výhled pro cenu Bitcoinu a doporučuje obchodníkům, aby se zaměřili na řízení rizik v rámci přípravy na pokračující volatilitu. Uvedli: “Varovali jsme, že není čas na to, abyste byli spokojení”.

Zisky, které si připsali dlouhodobí držitelé bitcoinu

Nedávná analýza společnosti IT Tech připisuje klesající trend dlouhodobým držitelům, kteří inkasují značné zisky.

Dne 3. července přesáhl ukazatel SOPR (Spent Output Profit Ratio) u dlouhodobých držitelů hodnotu 10 bodů. To znamená, že bitcoiny byly prodány za nejméně desetinásobek počáteční nákupní ceny.

Podle analýzy přispěli ke zvýšenému prodejnímu tlaku na trhu dlouhodobí držitelé bitcoinů, kteří si své podíly obvykle ponechávají zhruba pět až sedm let. Tito držitelé nyní vybírají zisky, což ještě zvyšuje dynamiku poklesu.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky