Eclipse plánuje vydat “Solana na Ethereum” L2 v říjnu

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Projekt Eclipse plánuje spustit svou hlavní síť v říjnu. Eclipse se stane prvním řešením druhé vrstvy (Layer 2) pro Ethereum, které provádí transakce pomocí virtuálního stroje Solana (SVM).

Na konferenci Solana Breakpoint v Singapuru dne 20. září generální ředitel Eclipse Labs Vijay Chetty uvedl:
„Veřejná hlavní síť bude spuštěna ke konci října.”

Cílem Eclipse je kombinovat nejlepší vlastnosti Solana, Ethereum a blockchainu první vrstvy Celestia, který bude použit pro ukládání dat, a přinést tak měřítko Web2 do Web3.

Podle Chettyho je integrace nejdůležitějších prvků z každé platformy pro vytvoření blockchainu „vizí, kterou plně sdílíme.“

Teoreticky to znamená, že Eclipse se vyhýbá nejhorším aspektům těchto blockchainů.

Chetty uvedl, že omezení decentralizace Solana a propustnost základní vrstvy Ethereum bránily těmto blockchainům v širokém přijetí.

Řešení druhé vrstvy pro Ethereum poskytují vyšší propustnost transakcí. Podle Chettyho však mnoho blockchainů ukládá data mimo síť. Integrace s Celestií má za cíl tento problém vyřešit.

Eclipse čeká tvrdá konkurence

Eclipse vstupuje na vysoce konkurenční trh řešení druhé vrstvy pro Ethereum.

Podle statistik L2Beat jsou tři největší řešení druhé vrstvy pro Ethereum Arbitrum One, Base a OP Mainnet s celkovými hodnotami 13,7 miliardy dolarů, 6,5 miliardy dolarů a 6 miliard dolarů.

Podle Chettyho Eclipse vyvine několik vlastních aplikací a integruje mnoho existujících „blue-chip aplikací“ ze Solana, aby dohnal ztracený čas.

Například decentralizované burzy Mango a Orca a platforma pro půjčky a úvěry Solend budou rozšířeny na Eclipse. Některé z těchto aplikací získají nová jména a značku.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky