Historie naznačuje, že pro Bitcoin nastal čas průlomu

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Analytik tvrdí, že pokud se cyklické vzorce z předchozích let zopakují, Bitcoin a kryptoměnový trh by mohly brzy zažít průlom.

Analytik Rekt Capital uvedl ve svém příspěvku na platformě X (dříve Twitter) dne 24. září, že Bitcoin obvykle prorazil svou zónu znovunakupení mezi 154 a 161 dny po halvingu během předchozích tržních cyklů.

BTC se dostal z fáze akumulace 154 dní po halvingu v roce 2016 a 161 dní po halvingu v roce 2020.

Expert zdůraznil, že historické události se nemusí vždy opakovat, ale pokud by se tak stalo v tomto cyklu, Bitcoin by měl prolomit svou zónu akumulace v příštích několika dnech.

Analytik také porovnal čtvrtletní výnosy, přičemž poznamenal, že září bývá často slabým měsícem pro Bitcoin, zatímco čtvrtletní výnosy bývají vyšší ve čtvrtém čtvrtletí.

Dne 21. září analytik uvedl: „Kdo by si pomyslel, že Bitcoin dosáhne nejvyššího průměrného výnosu za měsíc září v tomto cyklu?“

Bitcoin v září vzrostl téměř o 9 %, čímž překonal svůj druhý nejlepší zářijový výnos z roku 2016, který činil 6 %.

Navíc Bitcoin zaznamenal pozitivní výnosy v devíti z posledních jedenácti říjnů. Býčí tržní měsíce jako říjen 2017 a 2021 vykázaly zisky 48 % a 40 %.

Historie ceny bitcoinu

Posledních šest měsíců se cena Bitcoinu pohybuje do strany. Aby však vstoupil do nového cenového pásma, musí prorazit svůj předchozí vrchol 73 738 $. Chybí mu jen 14,6 %.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky