2023 překonává všechny rekordy v kryptografických platbách

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Kryptoměny neslouží jen jako nástroj pro krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé cenové spekulace, ale mají různorodé možnosti využití, například usnadňují kryptografické platby, které pohánějí organickou poptávku a zdraví trhu s kryptoměnami.

Tento trend podtrhuje zpráva společnosti CoinGate z 10. ledna 2024, která upozorňuje na 4 miliony zpracovaných transakcí. Jen v roce 2023 zaznamenala platforma přes 1,29 milionu kryptoplateb, což představuje v průměru jednu transakci každých 24 sekund.

CoinGate stojí v čele platebního sektoru a od svého založení trvale dosahuje působivých výsledků.

V roce 2023, který byl pro tento segment klíčový, představovala třetinu všech transakcí na CoinGate. Počet 1 294 058 kryptoplateb znamenal 40% nárůst oproti 928 517 platbám v roce 2022.

Bitcoin a USDT dominují kryptotransakcím na CoinGate

Pokud jde o objemy transakcí, ústřední postavení zaujímají Bitcoin (BTC) a Tether USD (USDT), které ovládly 35,6 %, resp. 25,4 % všech plateb na platformě.

Za zmínku stojí, že podíl Bitcoinu se v roce 2022 snížil z 47,8 %, což samo o sobě znamenalo pokles z 54,8 % v roce 2021. Naopak podíl USDT se rozšířil, zejména poté, co CoinGate odstranil BUSD společnosti Binance.

V konkrétních měsících USDT překonal BTC, když si v listopadu připsal 36,5 % a v prosinci 39,1 % trhu.

Litecoin (LTC) měl v roce 2023 v CoinGate také významné zastoupení, když se podílel na 9,5 % všech krypto transakcí, těsně následován Ethereem (ETH) s 9,3 %, Lightning Network Bitcoinu se 7,8 % a Tronem (TRX) se 7,1 %.

K další diverzifikaci prostředí přispěla platební služba Binance 8,2 % z celkového počtu transakcí po březnovém spuštění služby Binance Pay. Společnost CoinGate rovněž upozornila na rostoucí počet obchodníků, kteří přijímají její platformu přátelskou ke kryptoměnám.

“Horizont roku 2024 již slibuje nové příležitosti a výzvy. Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat v naší cestě se zaměřením na inovace a spokojenost zákazníků, protože se snažíme, aby se platby v kryptoměnách staly spíše normou než výjimkou.”

Zpráva společnosti CoinGate

Shrneme-li to, společnost CoinGate očekává slibnou trajektorii pro spotřebitele i obchodníky, kteří se pustí do kryptoměn po celém světě. Díky potenciálu dalšího růstu a přijetí by rok 2024 mohl dále posílit důvěru v investice do kryptoměn.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky