Akcie Metaplanet po velkém nákupu bitcoinů stoupají o 10 %

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Investiční společnost Metaplanet Inc., kótovaná v Tokiu, zaznamenala v úterý nárůst svých akcií o 9,88 %. Tento nárůst následoval po oznámení, že nakoupila další bitcoiny v hodnotě 250 milionů jenů (1,58 milionu USD). Investoři na tuto zprávu reagovali pozitivně a projevili tak důvěru ve strategické směřování firmy.

11. června společnost Metaplanet zveřejnila stanovisko s podrobnostmi o tom, že získala 23,351 BTC. Tímto nejnovějším nákupem se její celkový objem držených bitcoinů zvýšil na více než 141,07 BTC v hodnotě 9,54 milionu USD. Akvizice následuje po dřívějších nákupech uskutečněných 23. dubna a 10. května a signalizuje pokračující odhodlání firmy’zvyšovat svá aktiva v Bitcoinech.

Průměrná nákupní cena Bitcoinu společností Metaplanet činila 10,27 milionu jenů, tedy přibližně 65 300 USD za jeden Bitcoin. V současné době se Bitcoin obchoduje za 67 566 USD, což je pokles oproti maximu z minulého týdne, kdy činil téměř 72 000 USD. Tento cenový výkyv však investiční strategii společnosti Metaplanet neodradil.

Cena akcií společnosti Metaplanet-Inc. vzrostla na 89 jenů.

Akcie společnosti Metaplanet Inc. v úterý při uzavření burzy vzrostly na 89 jenů za akcii. To představuje výrazný nárůst oproti ceně kolem 19 jenů z 9. dubna, kdy společnost poprvé oznámila své zaměření na investice do Bitcoinu. Růst akcií odráží souhlas trhu se strategickým obratem společnosti Metaplanet.

„V reakci na pandemií vyvolanou investiční situaci společnost Metaplanet komplexně restrukturalizovala svá nesčetná aktiva a podniky, čímž připravila půdu pro strategický obrat směrem k vizi zaměřené na Bitcoin,“ uvádí se na internetových stránkách společnosti.
Tento posun je součástí širší strategie společnosti přizpůsobit se měnícím se ekonomickým podmínkám.

Minulý měsíc společnost Metaplanet prohlásila, že se rozhodla přijmout Bitcoin jako své strategické pokladní rezervní aktivum. Toto rozhodnutí bylo ovlivněno přetrvávajícími hospodářskými problémy Japonska, včetně vysokého vládního dluhu, dlouhého období záporných reálných úrokových sazeb a slabého jenu. Firma se domnívá, že Bitcoin může ve srovnání s tradičními aktivy poskytnout stabilnější a výnosnější rezervu.

Podle webu BitcoinTreasuries.net vlastní veřejné společnosti na celém světě dohromady 308 688 Bitcoinů. V čele stojí společnost Microstrategy Inc. s 214 400 BTC, což představuje více než 50 % její tržní kapitalizace. Tento trend hromadění Bitcoinů jako rezervních aktiv naznačuje rostoucí důvěru podniků v potenciál kryptoměny pro dlouhodobé uchování hodnoty.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky