Obchodníci na Polymarket předpovídají, že Kamala Harris „vyhraje“ své první debaty proti prezidentu Trumpovi

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Druhá prezidentská debata, ve které se zúčastní Kamala Harris, současná kandidátka Demokratické strany, se uskuteční 10. září na stanici ABC.

V dnech před debatou sázkaři vsadili kolem 850 milionů dolarů na kontrakt voleb na platformě Polymarket. Přesto stále favorizují bývalého prezidenta Donalda Trumpa před Harris s kurzy 52–46. Sázející se mohou účastnit Polymarketu, platformy založené na blockchainu, vložením stablecoinu USDC, tokenu navázaného na dolar, na síť Polygon.

Politické sázky a předpovědi

Trhy s předpověďmi, které mají nahradit tradiční průzkumy, jsou trochu zvláštní, zejména pokud jde o sázky na výsledky jiných trhů s předpověďmi.

Obchodníci na Polymarket sází na to, že Kamala Harris dostane šanci debatovat podle tradičních průzkumů. Odhadují pravděpodobnost 75 %, že průzkum Ipsos/538 dojde k závěru, že Harris „vyhraje“ debatu.

Odhadují, že šance Harris získat zpět vedení v primárním volebním kontraktu Polymarket den po debatě jsou pouhých 22 %.

Očekávaná sledovanost je přes 70 milionů diváků, což by mohlo ohrozit rekordní sledovanost 84 milionů při první debatě mezi Clintonem a Trumpem a 80,6 milionu při druhé debatě mezi Carterem a Reaganem.

Trh se o víkendu korigoval po velmi nákladném pokusu o manipulaci. Podle on-chain dat byla manipulace spojena s několika „velrybími“ účty řízenými uživatelem DJTHolder. Tyto účty se údajně pokusily manipulovat kurzy Harris na trhu s vítězem prezidentských voleb v USA, aby profitovaly z derivátového trhu, který se uzavřel 6. září.

Sázkové kurzy Polymarket na volby v USA v roce 2024

Organizace utratila 9 milionů USDC na nákup velkého množství akcií Trump NE a Harris ANO. To vedlo k dočasnému růstu ceny akcií Harris od 2 do 27 centů. (Současná cena akcií Harris je 47 centů, což naznačuje 47% šanci na výhru; každá akcie vyplácí 1 dolar, pokud je předpověď správná, a 0, pokud není).

Poté cena klesla zpět na normální úroveň. Ztratili miliony dolarů při pokusu udržet šance Harris vyšší než Trumpovy, což vedlo k ztrátám přesahujícím 60 000 USDC na derivátovém trhu a šestimístným ztrátám na běžném volebním trhu.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky