Mark Cuban oznámil svůj záměr nahradit Garyho Genslera na pozici předsedy SEC, pokud Harrisová vyhraje

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

Známý miliardář a zastánce kryptoměn Mark Cuban nedávno oznámil svou podporu kandidátce na prezidentku USA Kamale Harrisové. Kromě této podpory vyjádřil zájem připojit se k její administrativě, pokud vyhraje volby v roce 2024.

Cuban plánuje nahradit Genslera na pozici předsedy SEC

Cuban uvedl, že by zvažoval převzít roli šéfa Komise pro cenné papíry a burzy USA (SEC) nebo Ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb (HHS), což naznačuje jeho touhu nahradit současného předsedu SEC Garyho Genslera. Ekonomická politika Harrisové je hlavním důvodem, proč Cuban podporuje její kandidaturu proti Donaldu Trumpovi ve volbách v roce 2024. Jako podnikatel s hlubokými vazbami na tradiční finance i na kryptoměnový sektor se Cuban dlouhodobě vyslovuje pro regulatorní reformy, zejména v oblasti kryptoměn. Kritizoval vedení Genslera, tvrdíc, že současný přístup SEC je škodlivý pro kryptoměnový průmysl i byznys obecně.

V rozhovoru pro Fox News s Neilem Cavutem byl Cuban dotázán, zda by zvažoval pozici v administrativě Harrisové, například ministra financí nebo obchodu. Cuban odpověděl: „Předseda SEC. To je pozice, kterou bych přijal,“ ale dodal, že by mohl zvažovat i vedení Ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb (HHS).

Role kryptoměn ve volbách 2024

Harrisová uznává potenciál digitálních aktiv a blockchainové technologie, což naznačuje, že její administrativa by mohla podporovat pokroky v těchto oblastech. Kryptoměny se však dosud nestaly hlavním tématem její kampaně. Cubanova podpora se zdá být v souladu s jeho přesvědčením, že Harrisová přijme pokrokovější přístup k technologiím a financím, zejména na nově vznikajících trzích, jako jsou kryptoměny.

Na druhé straně Donald Trump a jeho syn Donald Trump mladší vstoupili do světa kryptoměn spuštěním projektu World Liberty Financial, který se zaměřuje na decentralizované finance. Tento krok vyvolal smíšené reakce jak v politické, tak v kryptoměnové komunitě, což přidává další vrstvu složitosti k otázce, jak mohou kryptoměny ovlivnit budoucnost americké politiky.

Významné osobnosti ve volbách

Cubanova potenciální účast v administrativě Harrisové odráží diskuse kolem dalších miliardářů ve volbách 2024. Elon Musk údajně zvažuje roli v administrativě Donalda Trumpa a mohl by vést navrhované „Ministerstvo vládní efektivity“.

Zda Cubanova podpora a jeho potenciální role v administrativě Harrisové ovlivní voliče nebo regulaci kryptoměn, zůstává zatím nejasné. Nicméně průnik politiky, technologií a financí bude hrát klíčovou roli v těchto volbách.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky