Zkoumání NFT v herním průmyslu

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky

NFT v herním průmyslu se stal populárním a umožňuje hráčům vlastnit a obchodovat s předměty ve hře.

V tomto článku si povíme o tom, jak NFT fungují, o jejich využití ve hrách a o technologiích, které za nimi stojí, a nabídneme pochopení významu NFT ve hrách.

Klíčové body

  • NFT umožňují hráčům skutečně vlastnit své herní předměty. Tyto předměty jsou díky technologii blockchain nezávislé na samotné hře.
  • NFT se používají pro unikátní herní předměty, jako jsou skiny, zbraně nebo postavy. Hráči mohou tyto předměty kupovat, prodávat nebo s nimi obchodovat.
  • Některé hry odměňují hráče NFT, které mají reálnou hodnotu. Vznikají tak finanční pobídky pro hraní.
  • Vzácnost a pravost NFT lze ověřit v blockchainu, což zvyšuje hodnotu a žádanost.
  • Některé hry umožňují používat NFTs na více platformách a zvyšují jejich užitečnost a hodnotu.
  • Vzestup NFT ve hrách vedl k vysokým objemům obchodování a některé předměty se staly vysoce cennými sběratelskými předměty.
  • Trh s NFT je volatilní a chybí mu jasná regulace. Z tohoto důvodu představuje rizika a nejistoty.
  • Využití NFT v hrách bude pravděpodobně růst a stále více her bude tyto tokeny přijímat a vytvářet nové ekonomické modely.
  • Hry jako CryptoKitties, Axie Infinity a Decentraland používají NFT umožňující hráčům sbírat, obchodovat a vlastnit virtuální aktiva.

Jak se NFT používají ve hrách?

NFT využívají speciální online účetní knihu, která sleduje, kdo je vlastní. V kryptohrách se NFT používají několika způsoby:

  • Digitální sběratelské předměty → hry začaly používat NFT pro sběratelské předměty, jako jsou speciální skiny, zbraně nebo postavy. Tyto předměty jsou jedinečné a lze je kupovat, prodávat nebo s nimi obchodovat na různých platformách.
  • Vlastnictví a obchodování → na rozdíl od tradičních her, kde jsou předměty vázány na hru a nelze je převádět, NFT umožňují hráčům obchodovat nebo prodávat jejich aktiva mimo hru na tržištích NFT.
  • Modely “Play-to-Earn” → některé hry odměňují hráče NFT, které mohou mít reálnou hodnotu. Tento model play-to-earn nabízí finanční odměny a hráči si ho velmi cení.
  • Původ a vzácnost → v blockchainu lze snadno zjistit, kde byla NFT vyražena nebo prodána. To pomáhá ukázat, že je skutečná, a může ji učinit cennější a hráči vyhledávanější.

Výhody NFT ve hrách

Non-Fungible Tokeny nabízejí některé jedinečné výhody. Abychom tyto výhody plně pochopili, měli bychom porozumět tomu, jak NFT fungují:

Skutečné vlastnictví

Na rozdíl od tradičních her, kde je nákup vázán na váš účet a nelze jej přesunout. NFT jsou uloženy v blockchainu, což znamená, že je můžete prodat, vyměnit nebo si je ponechat nezávisle na hře.

Prokázaná vzácnost

NFT jsou jedinečné. To znamená, že pokud hra tvrdí, že existuje pouze 100 kopií speciálního meče, můžete zkontrolovat blockchain a potvrdit, že jich je skutečně pouze 100.

Interoperabilita

Některé hry jsou vyvíjeny tak, aby využívaly NFT napříč různými platformami a hrami. To znamená, že meč, který si koupíte v jedné hře, můžete potenciálně použít v jiné hře, pokud obě hry podporují stejné standardy NFT.

Sběratelství a hodnota

Pokud se hra stane populární, mohou se s ní spojené NFT stát cennějšími, což hráčům poskytne příležitost vydělat na prodeji svých předmětů. Stejně jako fyzické sběratelské předměty mohou i NFT časem nabývat na hodnotě.

Neměnnost

Po získání NFT nelze záznam o vlastnictví změnit ani vymazat, protože je uložen v blockchainu. To znamená, že vaše předměty jsou bezpečnější a je méně pravděpodobné, že je někdo ztratí nebo ukradne.

Model “Play-to-Earn

Některé hry odměňují hráče NFT za hraní hry nebo dosažení určitých milníků. Tyto NFT umožňují hráčům potenciálně vydělávat na hraní her.

Digitální ekosystémy

NFT umožňují v rámci her vytvářet komplexní digitální ekonomiky, v nichž se hráči mohou stát tvůrci nebo obchodníky, kteří přispívají do herního ekosystému a ekonomiky.

Autorské poplatky pro tvůrce

Když tvůrci her vytvářejí NFT, mohou naprogramovat systém licenčních poplatků, takže dostanou procento z prodeje, kdykoli se jejich NFT prodá na sekundárním trhu. To zajišťuje trvalý zdroj příjmů.

nft ve hrách

Ekonomický dopad

NFT vyvolaly nadšení i skepsi, pokud jde o jejich ekonomický dopad:

Ekonomické přínosy:

  • NFT umožňují umělcům a tvůrcům prodávat svá díla přímo fanouškům, aniž by potřebovali prostředníky, a najít nové způsoby, jak vydělat peníze.
  • Jedná se o nový typ investice, kterou si mohou lidé a společnosti koupit. Jsou to speciální digitální předměty, které lze sbírat a vlastnit jako umělecká díla nebo obchodní karty.
  • NFT jsou digitální certifikáty, které ukazují, kdo je vlastníkem věcí, jako je online umění, písně nebo věci z videoher. Pomáhají sledovat, kdo co vlastní, a usnadňují prokázání, že je to skutečně vaše.
  • Pomáhají rozvíjet online podnikání, přinášejí nové nápady a vytvářejí další pracovní místa a šance na výdělek.

Ekonomické nevýhody:

  • Trh s NFT je nový a zatím nemá pevná pravidla. To znamená, že jejich ceny se mohou hodně měnit a je těžké zjistit, jakou mají skutečnou hodnotu.
  • Některé NFT jsou velmi drahé a abyste se do nich mohli zapojit, musíte se hodně orientovat v technologiích. To může ztížit zapojení lidem, kteří nemají mnoho peněz nebo technických dovedností, což může zhoršit nespravedlnost
  • Zákony týkající se NFT se stále řeší. To znamená, že není vždy jasné, kdo je vlastníkem NFT, a existuje možnost, že by mohly být použity nesprávným způsobem.

Právní a regulační aspekty

Non-Fungible Tokeny jsou často spojeny s digitálním uměním nebo hudbou. Je však velkou otázkou, zda vlastnictví NFT znamená, že vlastníte umění nebo hudbu, se kterými je spojen.

Není jasné, zda vám koupě NFT dává plná práva k obsahu, nebo pouze k digitálnímu tokenu. Tento zmatek může způsobit problémy umělcům, kteří věci vytvářejí, lidem, kteří je sbírají, i webovým stránkám, které je prodávají.

V současné době neexistují jasná celosvětová pravidla pro NFT. To může způsobit problémy a nejistotu lidem, kteří nakupují, prodávají nebo vytvářejí NFT:

  • Bez jasných pravidel je těžké určit, zda je investice do NFT bezpečná nebo zda se vyplatí, což usnadňuje vznik podvodů a zpronevěr.
  • Tvůrci, kteří chtějí z NFT profitovat, mohou narazit na problémy, protože pravidla týkající se toho, kdo vlastní práva a jak je používat, mohou být matoucí.
  • Trhy s NFT mohou být ošemetné, protože pravidla nejsou příliš jasná. To může vést k právním nebo finančním problémům.

Budoucí trendy a předpovědi

NFT v oblasti her je stále populárnější. Zde se dozvíte, co by se s NFT v oblasti her mohlo časem stát:

  • Pravděpodobně se dočkáme více her, které budou využívat NFT a umožní hráčům vlastnit jedinečné předměty nebo postavy.
  • Hráči možná budou moci se svými NFT obchodovat nebo je prodávat ostatním, čímž se hry budou více podobat tržišti.
  • Některé hry by mohly hráčům umožnit získávat NFT, které mají skutečnou hodnotu, takže hraní by mohlo znamenat i vydělávání peněz.
  • Hry by mohly nabízet speciální NFT jako sběratelské předměty nebo odměny za úspěchy.
  • Mohli bychom se dočkat zcela nových typů her, které budou postaveny na myšlence sbírání a používání NFT.
  • Mohly by vzniknout celé virtuální světy a předměty ve hrách vlastněné jako NFT.

Příklady využití NFT ve hrách

CryptoKitties

Každá CryptoKitty je jedinečná a hráč ji vlastní prostřednictvím digitální peněženky. Hráči mohou své CryptoKitties množit a vytvářet tak nové a jedinečné potomky s vlastnostmi zděděnými po rodičích, čímž zvyšují jejich vzácnost a hodnotu. CryptoKitties, které byly představeny v roce 2017, si získaly popularitu díky průkopnickým NFT na blockchainu Ethereum.

Hra Cryptokitties

Axie Infinity

Axie Infinity je hra založená na blockchainu, ve které hráči sbírají, chovají a bojují s digitálními tvory zvanými Axies. Běží na blockchainu Ethereum a pro herní transakce, jako je chov a obchodování s Axies, používá tokeny Axie Infinity (AXS) a Smooth Love Potion (SLP).

Co je hra vydělat hru axie nekonečno

Decentrální a

Decentraland je 3D sociální síť a herní platforma v rámci Metaverza. Zde se vše – od nakupování a sociálních interakcí až po práci, každodenní aktivity a zábavu – odehrává v plně digitálním prostředí, virtuální nebo rozšířené realitě.

Decentralan-nft-gaming-companies

NFT v hrách Závěr

NFT mění způsob, jakým hrajeme hry. Umožňují hráčům skutečně vlastnit, obchodovat a vydělávat peníze na věcech, které ve hrách najdou nebo získají. Abychom pochopili dopad NFT, je důležité podívat se na technologii blockchain v hrách. Přestože v ní dochází k vzestupům a pádům hodnoty a pravidla zatím nejsou jasná, NFT jsou stále populární. Nabízejí skutečné vlastnictví, omezené množství a šanci vydělat si během hraní.

Často kladené otázky o NFT ve hrách

Co znamenají NFT ve hrách?

NFT ve hrách znamená jedinečný digitální předmět, který mohou hráči v rámci hry vlastnit, vyměňovat nebo prodávat.

Jak lze NFT ve hrách použít?

NFT lze ve hrách použít pro unikátní herní předměty, jako jsou postavy, kůže nebo zbraně, které mohou hráči vlastnit nebo s nimi obchodovat.

V jaké hře se NFT používají?

Axie Infinity je příkladem hry, která využívá NFT a umožňuje hráčům sbírat a obchodovat s digitálními zvířaty.

Jaká je budoucnost NFT her?

Budoucnost NFT her pravděpodobně zahrnuje více her, které přijmou NFT, umožní hráčům vlastnit herní aktiva a potenciálně vytvoří nové ekonomické modely ve hrách.

Jak NFT ovlivňuje herní průmysl?

NFT ovlivňují herní průmysl tím, že zavádějí nové způsoby, jak mohou hráči vlastnit, kupovat a prodávat herní předměty, což může vést k větším investicím hráčů a novým herním zážitkům.

Začátečníci

Průvodce kryptoměnami pro začátečníky

Středně pokročilí

Průvodce pro středně pokročilé blockchainem a kryptografií

Expert

Zprávy o kryptoměnách pro odborníky